Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Rent Spel

 

Rent spel är en av Svensk Idrotts värdegrundsprinciper. Svensk Fotboll har ändrat till Fair Play.

 

Riksidrottsförbundet definierar Rent spel så här: Rent spel och ärlighet är en förutsättning för tävlande på lika villkor. Det innebär att följa överenskommelser och leva efter god etik och moral. Detta inkluderar bland annat att aktivt arbeta mot doping, matchfixing, osund ekonomi och annat fusk samt mot diskriminering, trakasserier, kränkningar och våld såväl på som utanför idrottsarenan.

 

Svenska fotbollförbundet definierar Fair Play så här: Vi vill varandras framgång. Respekt visas för att föreningar och individer har olika förutsättningar. Diskriminering, trakasserier och mobbning ska aktivt motverkas. Vuxna är goda förebilder för barn och ungdomar. Fotbollens regler efterlevs och domarens beslut respekteras.

 

Rent spel är att vi håller oss till överenskommelser och regler som vi har satt upp för vår idrott. Det innebär att vi också ska jobba för en Ren idrott som är fri från doping och matchfixning. Därför utbildar vi i Järla kontinuerligt våra spelare och ledare (15 år och äldre) inom doping och matchfixningsfrågor.

 

Vi jobbar med antidoping och antimatchfixning och otillåten påverkan. Detta har också blivit en fråga om säkerhet och trygghet.

Vi har de senaste åren fått rapporter om ungdomsdomare som blivit erbjudna pengar och saker för att döma på ett visst sätt. Även i matcher som inte redovisar något slutresultat, alltså barn under 12 år. Att bli hotad på det här sättet "om du får det här av mig så gör du det här åt mig" är allvarligt. 

 

Säg alltid NEJ! 

 

 

 

Länkar antidoping och antimatchfixning

Att jobba mot doping är självklart! Vill man veta mer så finns bra material här: Antidoping Sverige

Är du osäker på om den medicin du äter är dopingklassad, som vissa astmamediciner faktiskt är (Bricanyl är en av dom)?? Kolla in Antidoping Sveriges rödgröna lista genom att klicka här  du hittar även länkar om du behöver dispens för din medicin.

 

Att jobba mot matchfixning och otillåten påverkan är också en självklarhet! Vill man veta mer så finns det bra material här: Idrottens matchfixningsutbildning Matchfixning är ett av svensk idrotts största hot. Företeelsen strider mot svensk idrotts grundläggande värderingar om rent spel. Om idrottstävlingar eller delar av idrottstävlingar är uppgjorda blir idrotten i en förlängning inte längre intressant, vare sig att delta i eller titta på. En förutsättning för att du som aktiv inom idrotten ska skydda dig själv och andra mot matchfixning och otillåten vadhållning är att du har koll på ditt eget ansvar.

 

 

 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar