Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Parasportlag: Järla IF Dream Team!
Järla If Dream Team Mälarserien Div 4


Järla IF Dream Team - Fotbollsträning för ungdomar med funktionsnedsättning.


Här får du lära dig spela fotboll:
  • i lugnt tempo utifrån egna villkor
  • i en mindre grupp
  • med erfarna ledare
 
 
Måndagar : 17.30-18.30 samling 17.20 Järla Sporthall 
Onsdagar: 19.00-20.00 samling 18.50 Tollare sporthall för div 4- laget 
 
 
 
   Tränare   
   Marlene Yngve
   Francisca Malfert                                  
   Mats Ståhl
   Sven R Ohlson
   
   
                                         
lagledare/tränare   Marlene Yngve 
                               
 Ungdomsledare:            Max Malmkvist
                                              Malika Ernström
                                              David Carlsson 
                                              Ted Ståhl
                                              Tindra Ohlson
Felix Wagenius (paus)
 

Du bör ha fyllt 7 år och kunna ta emot och följa instruktioner. På träningarna delar vi in i olika grupper efter förutsättningar. 

Har du frågor kontakta Marlene Yngve lagledare tel. 073 976 93 70

marleneyngves@gmail.com

 

 

Efter anmälan blir du kontaktad av en av våra ledare.

 

Välkommen - anmäler dig gör du här!
Sommarfotbollsskola - Lira BlåGult
2023-04-14 15:32

Välkomna till årets Parafotbollsskola!

 

I år arrangerar Järla IF FK återigen sommarfotbollsskola för dig som är mellan 9-20 år och har någon form av funktionsnedsättning. Nytt för i år är att fotbollsskolan är helt kostnadsfri att delta i!

 

Läs mer och anmäl er HÄR.

Dreamteam på Gotland!
2019-09-22 07:00
Dream Team är på Gotland och spelar sista seriespelmatcherna!
Dream Team bjuder in till "prova på "för barn och unga som behöver extra stöd!
2019-04-30 11:20
Prova på dagar med Järlas Dream Team
Har du barn eller känner du någon som har barn, som gärna skulle vilja spela fotboll men inte har resurserna. Nu finns möjligheten att under två dagar få prova på fotboll tillsammans med Dream Team och deras duktiga ledare.

Du bör vara 9 år eller äldre, samt kunna ta emot och följa instruktioner.

Tillfälle 1: Onsdag 8/5 17.30-18.30
Tillfälle 2: Måndag 13/5 17.45-19.00
Var: Nacka IP 2 (vid ishallen)
Vad: Kläder efter väder, lämpliga skor och benskydd

Vid frågor kontakta marlene.yngve@swipnet.se eller kansli@jarlaif.se

Anmälan ske genom denna länk anmälan är inte bindande
Dreamteam fyller 1 år
2015-10-15 15:00
Lagledare Marlene och tränare Francisca intervjuas av Järla IF FK Media!
I veckan så firar Järlas Dreamteam 1 år, detta vill vi såklart uppmärksamma från föreningens sida. Järla IF FK Media fick i dagarna en pratstund med Marlene Yngve, lagledare och Francisca Malfert Alvarado, tränare i Dreamteam.

Marlene, Hur föddes Dreamteam?

Järla IF är en breddförening och har en uttalad värdegrund och policy i och med röda tråden. Därför kändes det inte svårt för mig att driva denna idée inom Järla, viljan och hjärtat fanns redan. Det gällde bara att ta fram en bra projektplan och söka resurser. Jag sökte projektstöd med hjälp av Järla If och vi fick pengar att starta upp.  Idéen med Dream Team startade egentligen i samma veva som jag började på ett nytt jobb som fritidsledare på Tomtebo fritidsgård i Värmdö. Det är en inkluderad gård, vilket innebär att ”alla är välkomna”. Vi har både ungdomar med och utan funktionsnedsättningar. Då kom jag i kontakt med målgruppen och fick syn på att det inte fanns ett lika stort utbud vad gäller fritidsaktiviteter eller möjlighet till att ex. spela fotboll. Och efterfrågan och behovet finns. I ex. Nacka fanns det ingen fotbollsförening som hade denna målgrupp, uttalat. Sedan finns det ungdomar i alla våra lag som behöver extra stöd, men det kan vara  dolt.

För denna grupp är det tuffast. Krav på diciplin, resultat och social kompetens kan vara extra svårt om man har en osynlig funktionsnedsättning.

När jag sökte runt lite hittade jag Stuvsta IF Dream Team, Jag hörde om de tyckte det var ok att vi också tog namnet Dream Team, vilket de gjorde. När vi drog igång var de med på ”prova på dagar” och introducerade oss i starten vilket var mycket värdefullt. Alla ska helt enkelt få möjlighet att spela fotboll, i lugnt tempo och i liten grupp oavsett förutsättningar.


Vad anser du att Francisca och Linn tillför som ledare?

Det är tack vare dem som en kärna med ungdomar har stannat kvar från starten, tror jag. Ungdomarna  känner sig trygga, och Francisca och Linn vet hur man ska anpassa träningen, jag skulle säga att det är Francisca och Linn som gör Dreamteam. De har en bra pedagogik som funkar. Ledarna jobbar mycket med struktur, förberedelser, lösningsfokus och direkt positiv feedback, man tittar på det som funkar, och inte på det som inte funkar. Vad funkar bra för just den ungdomen, och så jobbar man vidare med det. Det handlar om att se möjligheter och att möta ungdomen där den står.

 

Var är Dreamteam idag?

Ett gäng med ungdomar som har kul och gillar att spela fotboll. En del har inte funnit sin idrott förrän nu. Vi jobbar efter individernas förutsättningar.

 

Vad har ni för mål med Dreamteam?

Om vi kan fortsätta som vi gör med ledare, som har den kompetensen så kan det växa ännu mer. På sikt har vi också inkludering som mål. För de som vill och har förutsättningar så kan vi också förbereda individerna att på sikt kunna spela i ett ålderspecifikt lag, eller vara med i både och som en kille gör redan.  Att fortsätta utveckla individerna, det sociala är också centralt för dem, att få träffa kompisar och träna på det sociala. Vi vill också sprida kunskap till andra ledare/föräldrar i föreningen om vårt arbete.  Vi vill kunna leva upp till FN:s barnkonvention, att alla har rätt till en bra fritid. 


Francisca, berätta kort om dig själv?

Kommer från Uppsala och varit ledare från start i Dreamteam. Har förutom Dreamteam också varit ledare inom innebandyn. Studerar till väktare, samtidigt boendeassistent på korttidsboende med funktionsnedsättning. Jag var också med och startade ett liknande fotbollslag i Uppsala när jag var 16 år.


Vad är det bästa med dreamteam?

Det är nog lagandan, även om alla inte känner varandra så är alla så välkomnande. De är alla så glada när vi kommer ner, det ger energi.

Vad ser du för potential med Dreamteam?

Jag tror det kommer bli större och större, och kunna dela in i olika nivåer efter förutsättningar längre fram.

Vad har du för mål med Dreamteam?

Målet som jag och Linn har är att alla ska ha kul, ha ett bra samspel med varandra och utvecklas som personer. Fotbollen är inte det viktiga, det kommer senare. Man har märkt på bara ett år att samspelet har blivit bättre och bättre.


 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar