Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Järla IF FKs styrelse

Järla IF FKs styrelse har som uppdrag av föreningens medlemmar att arbeta utifrån den av årsmötet beslutade verksamhetsplanen.

 

Vårt mål är att arbeta för en sund barn och ungdomsverksamhet, en god ekonomi och att vi tillsammans tar beslut som är bra för föreningen. 

Vi vill arbeta utvecklande och med kort och långsiktigta mål. 

 

Har du som medlem frågor om verksamheten är det främst till vårt sportkontor du ska vända dig men du ska alltid känna att du kan kontakta styrelsen. Vi har fått vårt uppdrag av er medlemmar. Tack för förtroendet!

Information från ordförande och styrelse
2023-09-08 08:39
Hej alla medlemmar!
6 månader sedan årsmötet, vad har hänt sedan dess? Vad gör styrelsen? Gör dom rätt saker? Är det rätt personer? Vi, styrelsen, tror säkert att det här är frågor som ni diskuterar ute på planerna när det saknas bollar i förrådet, när spelarnas matchtröjor är för små och att det inte är någon kund i serveringen när man har pass där.
 
Vad gör styrelsen? Vi jobbar utifrån den verksamhetsplan som alla deltagande medlemmar på årsmötet röstade igenom, för det är vårt uppdrag tillsammans med att verka för en hållbar ekonomi och föreningens bästa mellan årsmötena. Om du har missat information från årsmötena de senaste två åren så har vi en ansträngd situation pga tidigare förskingring och bokföringsbrott som efter revision från ekonomibyrå och ekobrottsmyndigheten lett till att vi har en skatteskuld på dryga 400.000,- kronor. Vi har under den här tiden vädjat till er alla att ha tålamod för att vi ska kunna på bästa möjliga sätt ta oss ur den här situationen och vi är på rätt väg. Vi behöver fortsatt ha tålamod.
 
Gör vi rätt saker? Vi jobbar utifrån den verksamhetsplan som ligger. Till detta har vi också jobbat på att få vårt sportkontor att fungera på bästa möjliga sätt och det har lett till att vi har en person som lämnat oss, Scott Swainston, från sin roll som sportsligt ansvarig. Vi har stärkt upp den administrativa sidan genom att anställa Victoria Björklund som även är föreningscoach och tränare för damlaget. Vi jobbar också för att hitta en lösning för att täcka upp för Emelie Seiden, som sedan 1 september är tjänstledig 50% då hon kommit in på en masterutbildning på GIH. Så många saker som inte finns med i vår vp och som kommer upp akut är också en av de saker vi jobbar med och som tar vår tid i anspråk. 
 
Är vi rätt personer för jobbet? Det bestämmer du som medlem genom att rösta på årsmötet. Vi som nu jobbar i styrelsen gör det helt på ideell tid, vi har ingen ersättning för att göra det och alla jobbar heltid och har familjer. Men alla brinner för Järla och för oss är det det självklara valet! Vi har i styrelsen; spelare, tidigare spelare, ledare blandat från olika delar i föreningen. Men vi har också vakanser.... Alla bidrar med det man kan och mäktar med utifrån sina möjligheter och förutsättningar.
 
Vad jobbar vi med nu? Sportkontor och material står högst upp på agendan, tillsammans med ekonomiska frågor. 
400 nya bollar köptes in under våren och det är nu brist på bollar.... vart tar dom vägen? Vi måste tillsammans ta ett solidariskt ansvar för allt vårt material. Tar man 10 bollar från förrådet så måste man lämna in 10 bollar igen, ingen annan kommer att ta in de bollar man själv plockar ut. Att "säkerställa" att man ska ha bollar och tar hem dom då förstörs hela tanken med ett solidariskt och gemensamt förråd vilket är oerhört synd.
Det är vi tillsammans som är föreningen och vi har ett gemensamt ansvar. 
Vi förbereder också den enkät som kommer att skickas ut under september till alla ledare och till alla aktiva/vårdnadshavare i vårt arbete med Kvalitetsklubb. Enkäten tar 8-10 minuter att fylla i, ju fler som gör det desto bättre nulägesbild får vi. Frågorna handlar om vår förening, våra spelare, våra ledare, våra resurser. Möjlighet till frisvar finns också för varje del om man vill skriva något extra.
 
Vill du vara med och jobba aktivt i någon av våra arbetsgrupper eller i styrelsen? För arbetsgrupp (sportgrupp och utbildningsgrupp) meddela sportkontoret, för styrelsearbete mejla gärna vår valberedning genom att mejla till: valberedning@jarlaif.se 
 
Under hösten hoppas vi att vi får träffa er på de diverse utbildningar och träffar som vi arrangerar och den viktiga ledardagen den 12 november hoppas vi att ni alla kommer och prioriterar. Vi kommer då att gå igenom svaren från klubbkollen-enkäterna och tillsammans se vad vi ska prioritera för område att jobba framåt med.
 
Vi, styrelsen, ser fram emot en härlig, fotbollstät och kreativ höst där vi tillsammans tar ytterligare steg framåt för att möjliggöra för fler att få spela fotboll och utvecklas som ledare. Tillsammans är vi Järla - det självklara valet!
 
hälsningar
Järlas styrelse genom Catharina - ordförande
Information från ordförande och styrelse
2023-07-04 15:35

Vi önskar alla en härlig sommar

 

Senast vi informerade var det maj månad och våren hade snabbt sprungit förbi oss in i försommar! Nu är det redan juli! 

 

Sedan maj har vi hunnit ha en hel termin med knatteverksamhet där våra fantastiska ungdomsledare gjort en fantastisk insats! Så omtyckta av barn och vårdnadshavare har dom gjort ett superjobb den här våren! Våren avslutades med traditionsenlig grillkorv med bröd där ordförande står för grillningen, det är sedan gammalt.

 

Träning och tävling genom sanktan och turneringar. Grupper som städat våra dikeskanter och kvarter! Lagevent, avslutningar och massa skoj. Vårt herrlag arrangerade återigen Smakis Cup för våra yngre där 3-mot-3 var spelformen. Ett fantastiskt roligt och intensivt sätt att spela fotboll, anpassat för små fötter och kortare ben, kan det finns bättre sätt att fira nationaldagen på än med ett fotbollssammandrag?! 

 

Sedan var det dags för, för många, sommarens höjdpunkt, Lira BlåGult, sommarfotbollsskola. 157 barn och 32 ungdomsledare under sex dagar i mestadels sol och värme! Vilka härliga dagar med massa fotboll och en hel del bus!

 

Sommarcup flera lag har planerade sommarcuper att åka till. "Vår" föreningssommarcup - Dalecarlia Cup, ramlade mellan stolarna i år där sportkontoret inte mäktade med när allt är nytt. Men tre lag hade möjligheten att åka, vilket är jätteroligt. Sedan har vi Aroscupen och Gothia mfl! Bra jobbat och lycka till, till er, som inte har varit i väg än! 

 

Extra träningar för målvakter och utespelare har rullat på och planen är att vi under hösten fortsätter med den verksamheten, det har varit mycket uppskattat av de som deltagit.

 

Våra föreningscoacher, Victoria och Hung har också blivit mer varma i kläderna och de har nu träffas majoriteten av alla ledare och aktiva ute på våra planer. Deras uppdrag kommer också att bli mer definierat till hösten nu när dom också varit ute och sett var och vilket behov som finns.

 

Utbildningsgruppen har också varit i farten och satt utbildningshösten och planerat för kommande utbildningsvecka! 

 

Järlahöjdens framtid, kommunen har startat upp igen för att ta inriktningsbeslut om vad Järlahöjdens framtid ska bli. Är det ett idrottskluster som fortsatt ska finnas eller blir det bostäder? Vi vet inte. Vi har initierat ett arbete med att prata med kommunen och andra föreningar aktiva på Nacka IP för att säkerställa idrottens centrala plats. Nästa fas är att säkerställa att vi får vara kvar på Järlahöjden med vårt klubbhus! 

 

Vi ser fram emot en fin höst med mer planering för verksamheten framåt. Kvalitetsklubbs arbetet drar igång. Ungdomsråd ligger i startgroparna och vi kommer att starta ett sportråd efter sommaren.

 

Vi är Järla tillsammans och alla har massor att bidra med. Vill du vara med och bidra med dina tankar, idéer utöver det du redan gör för och i föreningen? Dörren står alltid öppen för fler krafter!

 

Nu tar vi sommarvila och kommer sommartränade tillbaka i augusti! 

 

Om ni behöver komma i kontakt med sportkontoret så är det stängt under juli, är det akut så mejla styrelsen@jarlaif.se 

 

-Järla det självklara valet!

 

Styrelsen önskar alla en fantastiskt härlig sommar!

 

Information från ordförande och styrelse
2023-05-11 19:04

OJ vad tiden går fort. Februari, mars, april, maj.... 

Föreningscoacher, årsmötesförberedelser, årsmöte, säsongsstart, uppstart med styrelse och sportkontorkonferens. 

Det har hänt massor de här senaste månaderna.

 

Styrelsen har fått en ny sammansättning och vi tackar Ingrid som gjort ett strålande jobb som sekreterare under föregående verksamhetsår och som valt att inte stå för återval på årsmötet i slutet av mars. Vid årsmötet valdes två nya styrelseledamöter in, det blev omval av styrelseledamot och ordförande.

Ny i styrelsen blev Frida och Pavel och de välkomnades med varm hand. Pavel har nu efter kort tid behövt lämna sitt uppdrag för att timmarna i veckan blev för få, jättetråkigt då vi övriga kände att han hade massor att bidra med runt styrelsebordet. Oliver omvaldes och är fortsatt föreningens kassör och jag som skriver, Catharina, fick det fina förtroendet att fortsätta ytterligare en mandatperiod som föreningens ordförande. 

 

Under våren har vi nu TVÅ föreningscoacher som jobbar direkt under Scott som är sportsligt ansvarig. Dessa två är Victoria och Hung. De har förutom föreningscoachuppdraget tränaruppdrag för föreningens damlag. Våra föreningscoacher är på plats ute på planerna för att vara ett stöd och kunna ge feedback och tips på träningsupplägg. Men först och främst ett stöd till alla ledare! 

 

Lagen är igång i spel, några tränar och tävlar i seriespel, några lag tränar bara. Vi har startat upp föreningens nyaste lag födda 2016! Knatteverksamheten med våra unga ledare har dragit igång! 

Servering i huvudcafé och i förtroendefik på Nacka IP 2 är igång! 

 

Den hektiska våren!!! Nya träningstider.... vilket varit vårens svåra ekvation. Vi har fått tider på Stavan (Älta) och i Orminge för att nå upp i den kvot träningstider vi är berättigade till. Nacka IP och Skuru IP och mindre planer räcker inte till för all den fotbollsverksamhet som äger rum i centrala Nacka. Detta är något vi löpande diskuterar med tjänstemän och politiker i kommunen! TACK till alla som varit och är lösningsorienterade mitt i allt detta och hjälper sportkontoret på bästa sätt. Att dela plantid, yta och mixa och matcha! Det är föreningshjärta att hjälpas åt och hitta bästa möjliga lösningar! 

 

Att som styrelse och sportkontor få möjlighet att starta styrelseåret med en konferens där vi tillsammans tittar på och prioriterar vårt arbete utifrån den på årsmötet beslutade verksamhetsplanen är så mycket värt. RF-SISU Stockholm möjliggör detta genom projektstöd för att vi ska nå så långt som möjligt i vår föreningsutveckling. Verksamhetsplanens särskilda insatser är FOKUS PÅ VÅRA LEDARE, UNGT LEDARSKAP och UNGDOMSRÅD, Kvalitetsklubb, klubbhuset, samverkan med övriga fotbollsföreningar och seniorverksamhet. Förutom att jobba med utveckling av sportkontor, styrelse och hitta rätt vägar för ledare och aktiva. 

 

Vi ser så mycket fram emot att 2023/24 blir ett fantastiskt och utvecklande år för oss tillsammans!

 

Järla IF FKs styrelse genom ordförande

Catharina Conrad

Årsmöte 28 mars kl 18.30 i Klubbhuset
2023-03-28 11:22

under måndagen den 27 mars beslöt styrelsen att flytta årsmötet till klubbhuset från Eklidens konferenscenter.

Valberedningen har under helgen och början av veckan lagt fram ytterligare förslag till styrelseledamot.

 

Läs handlingar under fliken på hemsidan styrelse och årsmöte

 

 

Information från ordförande och styrelse
2023-02-26 15:37

Vad har hänt sedan senaste informationsbrevet som gick ut den 2 december-22?

Som vanligt en hel del!

Lucia, jul och nyårshelg tog nästan hela december. Träningskaos med ömsom tö ömsom snö.

Nytt år och vi gick in i 2023. Nytt år nya möjligheter! Sportkontoret är nu på plats fysiskt helt och hållet och våra nya lagmedlemmar rivstartar tillsammans och vet nu när vi nästan är i mars att januari och februari inte är månader där det inte händer något inom fotbollen. Bakom alla kulisser ska det beställas material, inventeras, det ska bokas träningstider, träffa ledare, eftersök av ungdomsledare till knatteläger och sommarskolor som även de ska planeras, utbildningar etc.

 

Material – köps via vår återförsäljare Intersport och märket Craft, det görs via vår webbshop. Att tänka på är att om vi alla köper därifrån får föreningen kick-back på den försäljningen och det går direkt tillbaka till barn och ungdomsverksamheten. Koppla gärna in dig på ett Club-medlemskap på Intersport och registrera Järla som förening. Vill man prova storlek så finns en provställning i klubbhuset. Stäm av tid med sportkontoret.

Inventering – måste vi göra före vi gör en stor beställning, vad har vi, vad har vi inte. Här är alla ledare viktiga så vi får information om vad som saknas ute i lagen, vad som kan återanvändas och vad som måste kasseras. Vart ska allt förvaras är en fråga som vi jobbar aktivt med. Ett centralt förråd är under utredning om vi kan få bygglov att bygga på baksidan av klubbhuset. Nu är det provisoriskt i omklädningsrummet på kortsidan.

Träningstider – Året är indelat i tre delar, huvudsäsong (v14-v43), eftersäsong (v44-v5), vintersäsong (v6-13). Vintersäsongen har två delar också fram till jul och efter jul, efter jul och fram till v 6 då planerna börjar plogas. Det är en ekvation som inte alltid går ihop. Alla planer i Nacka vinterplogas inte och inte Nacka IP 2 eftersom vi har tältet… men vi har få tider i tältet vilket gör att vi slussas ut till Älta, Saltsjöbaden och Saltsjö-Boo på ibland kort varsel. Det här försöker vi ha en dialog med kommunen om men bollas ganska mycket fram och tillbaka.

Ungdomsledare – Sportkontoret jobbar stenhårt med att våra ungdomar i föreningen ska få möjlighet att utvecklas och utbildas inom ledarskap, det är en del av deras fotbollsresa i Järla. Flera har slutat spela fotboll men är med som ledare för vår knatteverksamhet och sommarverksamhet. För knatteverksamheten 2023 har styrelsen jobbat med att första året i knatteverksamheten (det året du är 5 år) så ska du ha möjlighet att träna på en plan nära där du bor i stället för att åka till Nacka IP. Ska bli spännande att se hur det faller ut.

Utbildningar – under januari/februari har det varit spelformsutbildning för ledare 5 mot 5 och 7 mot 7 med utbildare från Stockholms Fotbollförbund. Det här är ett viktigt steg för oss som förening att ta att alla ledare har adekvat utbildning för uppdraget. Utbildning är ett av styrelsens huvudfokus och att vi ska kunna erbjuda ett så bra program som möjligt för att alla oavsett roll ska känna att man är trygg i sitt ideella uppdrag. Vi har också fått utbildning i hur Digitala Lagkassan fungerar och information och inspelning från utbildningen finns på hemsidan i inloggat läge för dig som är ledare.

Uppstart nya lag. Välkomna 2016-födda!! Som vi startade upp nu i februari. Många vårdnadshavare på plats och ordförande var tillsammans med Scott från sportkontoret på plats och informerade om föreningen och dess mer än 100-åriga historia. Alltid spännande att starta upp nya åldersgrupper.

 

Mycket av detta arbete görs av sportkontoret och dom gör det på uppdrag av styrelsen och utifrån de strategiska beslut som styrelsen tar framåt och vi försöker vara ett stöd i deras vardag. Det kan också vara svårt då de jobbar dagtid och vår ideella tid kickar in efter vår arbetstid, så ibland haltar det. I det här läget gäller det att vi hittar bra rutiner för en bra vardag för de som är nya på sportkontoret. Fram till oktober i höst så är det första gången för dessa två vid varje ny sak och vi behöver fortsatt ge dom stöd och ha tålamod.

 

Många åldersgrupper har verkligen tagit vara på möjligheten att ha möten i klubbhuset och i vår möteslokal, det är verkligen superkul! Styrelsen ber ödmjukast om att vi hjälps åt att ställa i ordning när vi lämnar lokalen för allas trivsel och trevnad. Det är ju vårt gemensamma klubbhus som vi tillsammans tar hand om.  

 

Styrelsen har sedan januari jobbat med årsbokslut, verksamhetsberättelse för 2022 år för att presentera på årsmötet i mars. Verksamhetsplan och budget för 2023 är också två viktiga frågor som vi jobbar aktivt med. Budgeten är en av de viktigaste frågorna då vi efter den ekonomiska revisionen och utredningen som vi gjort har fått stora extraordinära kostnader. Men vi har efter massa justeringar och röda penseldrag kommit i land med en budget i balans. Men det kommer att bli minst två år med svångrem för föreningen. Men mer om det här kommer vi att berätta och presentera på kommande årsmöte.

 

Den här tiden på året går mycket av vår kraft till just planering av årsmötet och att landa föregående år. Möten med revisor, redovisningsbyrå, valberedning och vår personal på sportkontoret.

 

Skriv in 28 mars kl 18.00 i kalendern då ses vi på årsmötet, Nacka konferenscenter. Vi har massa spännande saker att berätta för dig som medlem och för dig som representerar ditt barn.

Under mars månad kommer styrelsen även träffa representanter från olika partier som jobbar i idrotts och fritidsnämnden för att berätta om våra utmaningar och hur vi ser på idrotten i Nacka kommun. Vi kommer då ta upp läget med vårt fina klubbhus och fotbollstältets försvåranden av verksamheten (även om vi är glada när vi får vara där på vinterhalvåret). Det ska bli spännande att höra vad deras tankar är.

 

Framåt med full fart! Har ni funderingar och frågor så är det bara att ni hör av er till styrelsen@jarlaif.se  Järla - det självklara valet

 

Ses den 28 mars om inte förr!!

Styrelsen genom

Catharina Conrad - ordförande

 

Ingrid - Oliver - Gunilla - Sebbe - Peppis

 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar