Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järla IF Fotbollsklubb
Med Hjärta och Hjärna
Ledare

Tack för att du är ledare i Järla IF FK.

Det är ditt engagemang som gör att vår verksamhet kan fortgå. Det är också ett förtroendeuppdrag med förväntningar från våra spelare, föräldrar och föreningens styrelse samt anställda. 

 

Tillsammans är vi Järla IF FK vilket innebär att vi följer de riktlinjer som är framtagna för föreningen, som t.ex. Järlas Röda Tråd.

 

Alla ledare är medlemmar i Järla IF FK genom att betala medlemsavgiften 100,- kronor*. Samtliga skall också lämna in ett utdrag ur belastningsregistret, läs mer och hur du gör här. 

 

Här och i övrigt på vår hemsida så lägger vi information som skall hjälpa dig i ditt engagemang som ledare. Är det något du saknar så mejla till kansli@jarlaif.se

 

*Regelverket för att få statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) som började gälla från 2014-01-01 föreskriver emellertid specifikt, att ledaren ska vara medlem i föreningen för att LOK-stöd ska kunna utgå för de aktiviteter som ledaren håller i. Aktivitetsstödet är en stor och viktig del av Järlas finansiering och för att säkerställa att vi som klubb agerar i enlighet med regelverket för LOK-stöd måste vi fakturera våra ledare för medlemsavgiften.

 

Här hittar du ytterligare anledningar till teckna medlemskap.

Reflektioner från ledardagen 26 november
2022-11-27 10:24
Det självklara valet

Under den 26 november samlades vi i Nacka konferenscentrum för att arbeta med våra visioner i ett växande och föränderligt Nacka. 

Styrelsen berättade om den omvärldsanalys vi har gjort för att veta vilka utmaningar och möjligheter vi står inför och hur vi landade i visionen "Järla - det självklara valet".

Vi förflyttade oss 10 timmar in i framtiden genom en Teamslänk där Scott landade in och gjorde en presentation om hur vi nu tänker oss att föreningen kommer att ha möjligheten att möta de utmaningar som finns och kommer. Samverkan och samarbete mellan träningsgrupper, extra träning för de som önskar, föreningscoacher, ledarutbildning, arbeta med barnkonventionen i fokus "right to play" och "right to be heard". 

 

Reflektioner från deltagare runt "right to play" (Barnkonventionens ARTIKEL 31
Barn har rätt till lek, vila och fritid):  "Rätten att få leka och spela. Att ha kul. Att längta och vilja gå på träningar och matcher." "Delta på egna villkor utan press på resultat. Lekmoment blandas med tävlingsmoment." "Ha kul inför, efter och mellan övningarna å övningar som inspirerar å är kul med många boll touch"

Reflektioner från deltagarna runt "right to be heard" (Barnkonventionen ARTIKEL 13
Barn har rätt till yttrandefrihet; att tänka, tycka och uttrycka sina åsikter, med respekt för andra personers rättigheter): "Allas röst är viktigt och vi ska visa varandra respekt. Vi ska vara inkluderande och främja samarbete för gemensam utveckling." "Lyssna på spelarnas åsikter, vilja och idéer. Involvera dem i att utvärdera/värdera träning och match." "Öppet klimat där alla får göra sin röst hörd och ha förslag på tränings innehåll. Individuella spelar samtal. Nolltolerans mot mobbing". 

 

Efter Scotts presentation fick vi möjlighet att lyssna till James Vaughan, Ph.d & MPhil Sports Coaching - University of Queensland, AIK fotboll, ansvarig för spelar och ledarutveckling, ansvarig för fotboll och ledarpsykologi. - Vad är motivationsklimat, vad påverkar våra aktiva postivit och negativt, hur ser vi individens och dess behov. James föreläsning utgår i från den forskning som han har genomfört med unga aktiva. 

 

Reflektioner från deltagarna runt "hur ser vi individen och dess behov": "Genom att alltid se varje individ på varje träning,  prata några ord med alla!!" "Viktigt att tränaren ser alla, säga hej etc. Spelarråd som fokuserar på att alla får plats. Träningsupplägg där allas behov kan få plats." "Skapa välmående lag och ett motivationsklimat. Utveckling sker när människor interagerar med varandra i deras miljö.". 

 

En mycket spännande och tankeväckande förmiddag! Är du nyfiken på barnkonventionen så klicka HÄR så kan du ladda läsa mer och ladda ner Idrottshandboken.

 

Dagen fortsatte med Stipendieutdelning - 5 stipendium! Vi har en fantastisk möjlighet att dela ut hela 5 stipendium. Läs mer om detta på Stipendiesidan

Malles Minnesstipendium - Guldstrumpan: Alva Sandell och Tindra Ohlsson

F16 -stipendium: Klara Lundin

P16 -stipendium: Gabriel Leijonhufvud

Intrsport - stipendium: Marlene Yngve

 

Hur ska vi göra nu då? Fler kommuninvånare, fler Järlaieter, right to play, right to be heard, bra motiviationsklimat? Workshop under ledning av RF-SISU Stockholm där det vändes och vreds, vilka utmaningar har vi, vilka möjligheter har vi, vad vill vi, vad behöver vi göra tillsammans? 

Styrelsen kommer nu att sammanställa det här arbetet och se vad vi kan göra kortsiktigt och vad vi bör göra långsiktigt. Tydligt var att vi vill ha mer nätverkande, fler mötesplatser, erfarenhetsutbyte och samverkan mellan olika delar! Vilket är så roligt och vad vi tror, rätt väg framåt! Vi ser fram emot fler träffar med er.

 

Vi informerade om hur vi framåt kommer att arbeta med eventuella lagkassor som finns eller kommer att finnas framåt. Vi har i styrelsen tagit beslut om att skriva avtal med Digitala Lagkassan (nyfiken på digitala lagkassan surfa in här). Det här är inte valbart utan det här är det sätt vi kommer att arbeta med från 1 januari 2023. Utbildningskvällar för lagledare/lagkassörer kommer att ske under januari vid ett par valbara tillfällen. 

 

Vi avslutade dagen med att titta på en Järla-anda film som P06 visade. 

 

STORT TACK TILL ALLA LEDARE SOM DELTOG UNDER DEN HÄR HELDAGEN (några var med halvdag). 

 

Järla - det självklara valet! 

 

Utbildningsnyheter
2022-10-13 18:54

Alltid bra att vidareutbilda sig inom olika delar när man är tränare/ledare/vårdnashavare/förtroendevald.

 

Fota qr-koden och kom direkt till RF-SISU Stockholms fyllda utbildningshöst.

Det finns frukostföreläsningar, lunchsnack och kvällsutbildningar. Allt för att du ska få största möjlighet till utveckling. 99% av utbildningarna är digitala så du deltar via webben. Enkelt och smidigt!

 

Kolla in under utbildningar då och då om det är något extra som erbjuds

2020-04-30 10:27
 
Appen "Min Fotboll"
2020-04-17 11:53

I dessa speciella tider är Min Fotboll ett extra bra sätt att låta familjer, släktingar och vänner följa och dela spänningen och glädjen, trots att de inte tillåts vara på plats. 

Via Min Fotboll appen kan alla matcher få en härlig bevakning med livesändningar, foto, film, livescore, kommentering och hejarop, och här finns även spelprogram, resultat och tabeller för all svensk fotboll.
För att er publik ska kunna följa er på distans så kan ni använda appen min fotboll.
Ni kan läsa mer om den här.
https://minfotbollinfo.svenskfotboll.se/

Alla kontaktpersoner för respektive lag bör ha fått en länk för aktivering.

/Sportkontoret


Träningstider, påsklov och annat!
2020-03-30 11:16
Hej alla ledare!

Det har varit diskussioner om tältet in i det sista varför tiderna kom ut sent men tror ni har överseende med det. Som ni alla förstår så kan förutsättningarna komma ändras från en dag till en annan.

Huvudsäsongen med nya träningstider gäller från och med denna vecka.
Kolla in tiderna under fliken ledare.
Vi ber alla respektera varandras träningstider och att ni för dialog med varandra om ytor mål och vad det nu kan vara.

Viktigt att notera är att vi kommer skifta planer varannan vecka. Det innebär att jämna veckor är Nacka IP 1 tältet och ojämna veckor uteplan. Det gäller träning såväl som match.
Vaktis kommer skifta namn på planerna veckovis.
Vi rekommenderar att ni fortsätter kalla till en och samma plan varje vecka samt informerar motståndaren innan match. Tex. Nacka IP 1 (tältet) respektive Nacka IP 1 (uteplan)

Under påsken är dom flesta planer stängda på grund av arrangemang. Kolla med sportkontoret om ni önskar träna.
Glöm inte meddela sportkontoret om ni tar sportlov.

Ni som ännu inte inkommit med beställning av matchtröjor/medlemspaket ber vi er göra det omgående.

Kommande aktiviteter
Inga aktiviteter inbokade
Nyheter från föreningen
 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar