Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Tack för att du är ledare i Järla IF FK.

Det är ditt engagemang som gör att vår verksamhet kan fortgå. Det är också ett förtroendeuppdrag med förväntningar från våra spelare, föräldrar och föreningens styrelse samt anställda. 

 

Tillsammans är vi Järla IF FK vilket innebär att vi följer de riktlinjer som är framtagna för föreningen, som t.ex. Järlas Röda Tråd.

 

Alla ledare är medlemmar i Järla IF FK genom att betala medlemsavgiften 100,- kronor*. Samtliga skall också lämna in ett utdrag ur belastningsregistret, läs mer och hur du gör här. 

 

Här och i övrigt på vår hemsida så lägger vi information som skall hjälpa dig i ditt engagemang som ledare. Är det något du saknar så mejla till kansli@jarlaif.se

 

*Regelverket för att få statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) som började gälla från 2014-01-01 föreskriver emellertid specifikt, att ledaren ska vara medlem i föreningen för att LOK-stöd ska kunna utgå för de aktiviteter som ledaren håller i. Aktivitetsstödet är en stor och viktig del av Järlas finansiering och för att säkerställa att vi som klubb agerar i enlighet med regelverket för LOK-stöd måste vi fakturera våra ledare för medlemsavgiften.

 

Här hittar du ytterligare anledningar till teckna medlemskap.

Järla mot Kvalitetsklubb
2023-06-30 16:11
Bild: Svensk Fotboll

Vid årsmötet beslutades det om verksamhetsplan för 2023 och där står det bland annat att vi ska jobba med att starta arbetet Kvalitetsklubb. 

 

På Linkedin kan man på Svenska Fotbollsförbundet läsa ett inlägg om Kvalitetsklubb och klubbkollen. Klicka här och läs mer om vad det är

 

I september kommer vi att skicka ut enkät (klubbkollen) till dig som ledare men även till spelare och vårdnadshavare. Det här gör vi för att få just koll på klubben. Vad vet föreningens medlemmar om föreningens vision, värdegrund, policydokument etc. Hur tas besluten i föreningen, vem jobbar med vad, vem ansvarar för vad. 

Vi hoppas att genom det här verktyget att vi hittar vilka frågor vi ska prioritera att jobba med och hur vi kan få stöd med det. 

 

Svaren kommer att sammanställas, analyseras och sedan presenteras och diskuteras på ledarträffen den 12 november. 

 

Kvalitetsklubb är ett verktyg för föreningsutveckling som vi kommer att "ta rygg" på. 

Fokusområdena är: Vår förening, Våra spelare, Våra ledare, Våra resurser

 

Läs mer på Svensk Fotbolls hemsida genom att klicka här

Save the date
2023-06-14 14:09

Dags att planera för hösten! 

Vi återupptar Järlas utbildningsvecka för er ledare. Den veckan kommer vara fylld med utbildningar både fysiska och digitala. Utbildningar riktade endast till er som ledare men även till vårdnadshavare och spelare. 

En del av vision och verksamhetsplan är att vi som förening ska vara det självklara valet att vara aktiv i och ledarutveckling! Alla ni ledare är oerhört viktiga för att verksamheten ska fungera! 

Det är ni som ser till att barn, unga och vuxna har en meningsfull fritid!

 

Utbildningsveckan sparkas igång med vår traditionsenliga ledardag! Så markera redan nu i din kalender följande datum:

12/11 Ledardag - plats, tid och agenda kommer men räkna med mycket diskussioner!

13/11 Fotbollens spela lek och lär - Svensk fotbolls basdokument - ledare och vårdnadshavare i åldersgrupperna födda 2014-2017 - FYSISK 

13/11 Att träna barn, unga och vuxna med speciella behov - pedagogik som passa ALLA och gör en tränare/ledares vardag lite enklare, tips och trix - målgrupp: ledare till barn födda 2015 och tidigare - DIGITAL 

14/11 - Akut skadebehandling - målgrupp alla ledare - DIGITAL

15/11 - Föreningscoacherna Hung och Victoria håller träning för tränare - målgrupp alla ledare: FYSISK

16/11 - Kostföreläsning - målgrupp ledare, aktiva och vårdnadshavare, lag från 13 år och äldre FYSISK

 

Tränarutbildning D 14/10 + 11/11 Anmälan och mer information får du genom att klicka här!

 

Spelformsmöten för tränare

Under hösten fortsätter vi att träffas utifrån den spelform man spelar. Utbyter erfarenheter, ger tips och skapar nätverk. 

18/9 träffas 5 mot 5-tränare

19/9 träffas 7 mot 7-tränare

20/9 träffas 9 mot 9 och 11 mot 11-tränare (ej junior och senior)

 

Vi ser fram emot en härlig och utbildningsrik höst, där vi lär tillsammans, av varandra och tar tillfället i akt att förkovra oss och bygga vår kunskapsbank ännu större!

 

Bredd-Glädje-Utveckling-Engagemang 

Järla - Det självklara valet

Sanktan - Inför seriestarten
2023-04-11 19:14

Nu börjar det dra ihop sig inför årets seriestart i S:t Eriks-Cupen!  

 

Som ledare och lagledare finns det då en del grejer att hålla koll på... Därför har Stff tagit fram en sida där man samlat information om exempelvis spelregler, matchflyttar, spelarförteckningar och mer! Klicka här för att ta del av informationen!

Reflektioner från ledardagen 26 november
2022-11-27 10:24

Fler bilder (+3) >>
Det självklara valet

Under den 26 november samlades vi i Nacka konferenscentrum för att arbeta med våra visioner i ett växande och föränderligt Nacka. 

Styrelsen berättade om den omvärldsanalys vi har gjort för att veta vilka utmaningar och möjligheter vi står inför och hur vi landade i visionen "Järla - det självklara valet".

Vi förflyttade oss 10 timmar in i framtiden genom en Teamslänk där Scott landade in och gjorde en presentation om hur vi nu tänker oss att föreningen kommer att ha möjligheten att möta de utmaningar som finns och kommer. Samverkan och samarbete mellan träningsgrupper, extra träning för de som önskar, föreningscoacher, ledarutbildning, arbeta med barnkonventionen i fokus "right to play" och "right to be heard". 

 

Reflektioner från deltagare runt "right to play" (Barnkonventionens ARTIKEL 31
Barn har rätt till lek, vila och fritid):  "Rätten att få leka och spela. Att ha kul. Att längta och vilja gå på träningar och matcher." "Delta på egna villkor utan press på resultat. Lekmoment blandas med tävlingsmoment." "Ha kul inför, efter och mellan övningarna å övningar som inspirerar å är kul med många boll touch"

Reflektioner från deltagarna runt "right to be heard" (Barnkonventionen ARTIKEL 13
Barn har rätt till yttrandefrihet; att tänka, tycka och uttrycka sina åsikter, med respekt för andra personers rättigheter): "Allas röst är viktigt och vi ska visa varandra respekt. Vi ska vara inkluderande och främja samarbete för gemensam utveckling." "Lyssna på spelarnas åsikter, vilja och idéer. Involvera dem i att utvärdera/värdera träning och match." "Öppet klimat där alla får göra sin röst hörd och ha förslag på tränings innehåll. Individuella spelar samtal. Nolltolerans mot mobbing". 

 

Efter Scotts presentation fick vi möjlighet att lyssna till James Vaughan, Ph.d & MPhil Sports Coaching - University of Queensland, AIK fotboll, ansvarig för spelar och ledarutveckling, ansvarig för fotboll och ledarpsykologi. - Vad är motivationsklimat, vad påverkar våra aktiva postivit och negativt, hur ser vi individens och dess behov. James föreläsning utgår i från den forskning som han har genomfört med unga aktiva. 

 

Reflektioner från deltagarna runt "hur ser vi individen och dess behov": "Genom att alltid se varje individ på varje träning,  prata några ord med alla!!" "Viktigt att tränaren ser alla, säga hej etc. Spelarråd som fokuserar på att alla får plats. Träningsupplägg där allas behov kan få plats." "Skapa välmående lag och ett motivationsklimat. Utveckling sker när människor interagerar med varandra i deras miljö.". 

 

En mycket spännande och tankeväckande förmiddag! Är du nyfiken på barnkonventionen så klicka HÄR så kan du ladda läsa mer och ladda ner Idrottshandboken.

 

Dagen fortsatte med Stipendieutdelning - 5 stipendium! Vi har en fantastisk möjlighet att dela ut hela 5 stipendium. Läs mer om detta på Stipendiesidan

Malles Minnesstipendium - Guldstrumpan: Alva Sandell och Tindra Ohlsson

F16 -stipendium: Klara Lundin

P16 -stipendium: Gabriel Leijonhufvud

Intrsport - stipendium: Marlene Yngve

 

Hur ska vi göra nu då? Fler kommuninvånare, fler Järlaieter, right to play, right to be heard, bra motiviationsklimat? Workshop under ledning av RF-SISU Stockholm där det vändes och vreds, vilka utmaningar har vi, vilka möjligheter har vi, vad vill vi, vad behöver vi göra tillsammans? 

Styrelsen kommer nu att sammanställa det här arbetet och se vad vi kan göra kortsiktigt och vad vi bör göra långsiktigt. Tydligt var att vi vill ha mer nätverkande, fler mötesplatser, erfarenhetsutbyte och samverkan mellan olika delar! Vilket är så roligt och vad vi tror, rätt väg framåt! Vi ser fram emot fler träffar med er.

 

Vi informerade om hur vi framåt kommer att arbeta med eventuella lagkassor som finns eller kommer att finnas framåt. Vi har i styrelsen tagit beslut om att skriva avtal med Digitala Lagkassan (nyfiken på digitala lagkassan surfa in här). Det här är inte valbart utan det här är det sätt vi kommer att arbeta med från 1 januari 2023. Utbildningskvällar för lagledare/lagkassörer kommer att ske under januari vid ett par valbara tillfällen. 

 

Vi avslutade dagen med att titta på en Järla-anda film som P06 visade. 

 

STORT TACK TILL ALLA LEDARE SOM DELTOG UNDER DEN HÄR HELDAGEN (några var med halvdag). 

 

Järla - det självklara valet! 

 

Utbildningsnyheter
2022-10-13 18:54

Alltid bra att vidareutbilda sig inom olika delar när man är tränare/ledare/vårdnashavare/förtroendevald.

 

Fota qr-koden och kom direkt till RF-SISU Stockholms fyllda utbildningshöst.

Det finns frukostföreläsningar, lunchsnack och kvällsutbildningar. Allt för att du ska få största möjlighet till utveckling. 99% av utbildningarna är digitala så du deltar via webben. Enkelt och smidigt!

 

Kolla in under utbildningar då och då om det är något extra som erbjuds

 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar