Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Till dig som är ny ledare i Järla IF FK

 

Välkommen och tack för att du vill engagera dig!

 

Det är viktigt att du tar del av föreningens olika policydokument för att förstå vad vi står för och att du kan ställa dig bakom våra värderingar. Vi jobbar utifrån Fotbollens Spela Lek och Lär som är fotbollens gemensamma basdokument. Barnens perspektiv ska alltid komma i första hand. Barn är du tills du är 18 år. 

Bredd - Utveckling - Glädje - Engagemang


Om du inte redan har registrerat dig som ledare så behöver du göra det här.

 

Vi kommer sedan att koppla dig till rätt åldersgrupp där du får administratörsrättigheter till gruppens hemsida och det administrativa system vi använder. 

Som ny ledare kommer du att få utbildning i våra administrativa system som vi använder.

 

En faktura för medlemskap i Järla IF FK kommer att skickas till dig, det är obligatoriskt att alla ledare är medlemmar liksom våra aktiva. Du ska också skyndsamt begära utdrag ur belastningsregistret som skall lämnas in till sportkontoret. Information om hur du gör hittar du här. 

 

*Regelverket för att få statligt lokalt aktivitetsstöd (LOK-stöd) som började gälla från 2014-01-01 föreskriver emellertid specifikt, att ledaren ska vara medlem i föreningen för att LOK-stöd ska kunna utgå för de aktiviteter som ledaren håller i. Aktivitetsstödet är en stor och viktig del av Järlas finansiering och för att säkerställa att vi som klubb agerar i enlighet med regelverket för LOK-stöd måste vi fakturera våra ledare för medlemsavgiften.

Medlemskap

Det är obligatoriskt med medlemskap för ALLA ledare

  • Medlemsavgiften fastställs av årsmötet
  • Faktureras i början av året och gäller kalenderår (eller så fort som möjligt om du är ny ledare under året)
  • Vid inbetald avgift följer vi RF:s intentioner angående vilka som är medlemmar och därmed är bidragsberättigade *.
  • Som ledare får du kostnadsfritt ta del av de grundutbildningar som arrangeras av vår förening, Stockholms Fotbollförbund (StFF) och RF-SISU Stockholm. För vidareutbildning inom StFF som innebär en kostnad så måste det godkännas av sportkontoret före anmälan om klubben skall betala helt eller till viss del. 
  • Ledare som betalt medlemsavgiften får varje år en ledar t-shirt och vart annat år övrigt ledarplagg till ett värde av 200,- kr. 
  • Övriga ledarkläder är subventionerade av föreningen med 40 %, max 700,- kronor / år (inköp upp till 1.750,- kronor)
  • Att försäkringar mm som är kopplat till klubbens idrottsutövande gäller fullt ut för medlemmar vid olyckor. Försäkringen är giltig i samband med träning, match, möten och andra sammankomster där klubben representeras. Även till och från dessa. Läs mer här. 
  • Ditt medlemskap ger dig rösträtt på årsmöte vilket innebär att du får vara med och påverka
  • Rätt att delta på föreningens ledar,- och medlemsmöten och aktiviteter.

 

Rabatt för eget barn?

  • Vi tillämpar inte rabatter på egna barnets träningsavgift för att:
    • Det är en skattepliktig förmån som föreningen ska ange för varje ledare genom kontrolluppgift, det har vi inte i dagsläget möjlighet att administrera
    • Vi kan inte i förväg säkerställa att man som ledare har en närvaro under året som berättigar till en rabatt
    • Det kan kännas orättvist att vara ideell ledare för andras och eget barn och inte få en rabatt utan att betala lika mycket som de som inte lägger lika mycket tid. Vilket det finns förståelse för. Vi hoppas och tror att DU som ledare får så mycket mer ut av ditt ledarskap att den tiden är värd att spendera!

 

* Bidragsberättigade - endast medlemmar är bidragsberättigade, om ledare inte är medlemmar och har lett en träning och närvarorapporterar den så faller bidraget för hela den aktiviteten eftersom en träning/aktivitet måste vara ledarledd .

 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar