Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Information från ordförande och styrelse
2022-10-02 13:53

Dags för ny information från styrelsen.

 

Vi säger välkommen oktober! Vad har hänt sedan senaste informationsbladet? Massor!

 • Vi är oerhört glada över att vi nu kan presentera vår nya laguppställning på sportkontoret. Emelie Seiden och Scott Swainston kommer bägge att jobba heltid och Emelie är de som kommer att vara administrativt ansvarig och Scott den med det sportliga ansvaret. De kommer att jobb tätt ihop och vara en stor del av vår resa framåt. Det har varit en lång och utförlig process där vi har landat i en positiv lösning och styrelsen tror att detta kommer bli en fantastisk lösning för föreningen. Vi hälsar dom varmt välkomna! Vi får alla hjälpa dom till en början att lära känna oss och föreningen!
 • Vi kan också presentera en ny styrelseledamot efter extra årsmötet. Rebecca ”Peppis” Rönnvall, Peppis var en del av de unga tjejer som var med och startade Järlas första bestående damlag 2002-2003. Så det är oerhört roligt att du har hittat ”hem” igen

 

 • Den ekonomiska genomlysningen och utredningen för 2021 är klar och vi redovisade detta på extra årsmötet den 20 september. Vi har vidtagit ett par konkreta åtgärder i det här arbetet. Tuffa beslut för en ideell styrelse att ta men nödvändiga då det varit oklarheter som är nödgade att rättas till. Föreningen kommer att stå med en skatteskuld som är redovisad i årsbokslutet 2021 pga felaktigt upprättade kontrolluppgifter och felaktigt inbetalda skatter och sociala avgifter. Vi är glada över att vi kan korrigera felaktigheterna och att det blir rätt framåt. Nästa steg är att göra en genomlysning av även 2020 års ekonomi vilket årsmötet beslutade om att göra om styrelsen ansåg att det behövs göras. Men vi gör en sak i taget.
 • Vi är inne i en central förhandling med unionen. Vi företräds av arbetsgivaralliansen och vår förhoppning är att vi kan lösa detta i god anda inom en snar framtid och lägga detta bakom oss.

 

 • Styrelsens fokus nu är att jobba framåt med en ny organisation som är på plats och jobba med nya verksamhetsbeslut utifrån den verksamhetsplan som årsmötet beslutade om.
 • Vi kommer att ha utbildning och utveckling i centrum för varje ledare och aktiv, där ni ska känna att ni står i centrum och är så viktiga som ni är. Har ni något önskemål om någon speciell utbildning? Informera styrelsen då så får vi se vad vi kan göra.

 

 • Snart dags för viktiga Nackamästerskapen, dessa spelas under två helger i oktober, 15-16 och 22-23! Några ska spela för allra första gången och några spelar sitt sista Nackamästerskap. På Nacka IP och Järlas arrangemang så har vi domare från egna led i första hand. Flera åldersgrupper har ansvar för att rodda arrangemanget i land, med servering, grill och sekretariat. Tillsammans blir vi starka!  Ni kan följa Nackamästerskapen genom nackamasterskapen.se Ni som inte spelar är alltid välkomna att komma till Nacka IP och följa NM live och heja fram alla Järladag. Två fantastiska helger som är fyllda med glädje och fair play.
 • Det är dags för att starta upp nya lag också efter knatteverksamheten. Så spännande! P/F15 ska få starta sin fotbollsresa som lag. Det ska bli så roligt att följa er framåt! Knatteverksamheten avslutas den 11 oktober med traditionsenlig korvgrillning.
 • Nyhet från i höst är att vi tillsammans med Scills Academy i Sickla kan erbjuda våra småsyskon idrottslek på torsdagar. Detta är riktat till syskon i åldern 4-5 år. En satsning även för våra 6 åringar finns också som alternativ under vintern. Fokus på rörelse, koordination och lek i en härlig idrottsmiljö. Detta drar igång när knatteverksamheten vilar. Mer information kommer inom snar framtid!

 

 • Klubbhuset, vi har ett nytt arrendeavtal med kommunen för marken där klubbhuset står. Det känns jättebra! Vi ”lever” ju med ett tillfälligt bygglov som löper ytterligare fyra år och med allt som händer på Järlahöjden så vet vi i dagsläget inte vad som händer med vårt fina och egenhändigt byggda klubbhus, men vi arbetar aktivt för att vi ska få bo kvar där vårt klubbhus funnits sedan 60-talet.
 • Nya samarbetsmöjligheter? Föreningen söker aktivt efter samarbetspartners och sponsorer för att stötta upp verksamheten och hålla nere kostnader för våra medlemmar. Vet du någon som skulle vilja bli en ny partner så hör av dig till styrelsen!
 • Malles Minnesstrumpa – två stipendium kommer att delas ut under ledardagen den 26 november. Vi är stolta över att kunna dela ut dessa två stipendier och på det sättet minnas Malle på det finaste sättet genom att stötta två goda lagkamrater i föreningen. Läs mer om Malles Minnestrumpa och nomineringsrutinerna HÄR.
 • Ledardagen 26 november! Du har väl anmält dig, ett härligt dagspass med Järlas framtid i fokus! Vi som styrelse behöver just DIG den här dagen! Utan dina input och kunskap och önskningar så kommer vi inte framåt. Vi startar dagen med kunskapsföreläsning om hur vi som förening med barn och ungdomsverksamhet ska tänka för att våra aktiva ska må så bra som möjligt. Vi kommer sedan att ta det vidare genom att ha workshop om hur vi i våra lag/verksamheter kan/bör arbeta och hur vi i ett växande Nacka kan arbeta för att vara det självklara valet. Alla deltagare får en ledartröja som extra bonus, lunch och fika kommer också serveras. 

Som ni kan läsa, om ni orkat så här långt, så jobbar styrelsen med många saker parallellt.

 

Styrelsen vill rikta ett stort TACK till er ledare för ert stöd och ert tålamod under den här perioden. Vi hoppas att ni orkar ett tag till innan vi har allt på plats och allt rullar. På samma sätt som ni ledare så arbetar styrelsen ideellt och det finns inget styrelsearvode men ett stort intresse och engagemang för att driva föreningen framåt i enlighet med vår värdegrund.

 

Tillsammans är vi Järla – Järla det självklara valet!


Nyhetsarkiv
Ordförande informerar2022-06-23 16:33
Ordförande informerar2022-05-07 19:43
Mötesdatum 20222021-01-01 15:39
 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar