Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Information från Ordförande och Styrelse
2024-07-04 19:06

SOMMAR!!!

Vad fort tiden går när man har roligt och mycket att göra!!!

Vi har hunnit haft årsmöte och årsmötet valde en ny styrelse i slutet av mars. Vi har nu hunnit konstituera oss, haft planeringsdagar, prioriterat och haft styrelsemöten med olika punkter på agendan. (ni hittar information om oss på hemsidan). TACK för förtroendet!

Det som vi prioriterade högst var föreningens spelarutbildningsplan och ledarförsörjningsplan. Att få det dokumenterat och sedan implementerat. Men, som ni alla vet, så har Hung och Cevdet, två av våra lagpspelare på sportkontoret valt att gå vidare. DÅ får man som styrelse ställa om seglen och prioritera om, eller? Jo vi måste se över VAD är viktigt för verksamheten för att få den att fungera på bästa möjliga sätt.

VI vill att sportkontoret ska vara bemannat med en blandning av administration och sport. Så kortsiktigt har vi gjort en ny prioritering.

 1. Se över organisationens behov
  • Hur många anställda orkar vår organisation ekonomiskt bära
  • Hur ser arbetsbeskrivningarna och uppdragen ut
  • Vem ska göra vad
  • Gör vi rätt saker och gör vi dom på rätt sätt

Detta landade i:

 1. Hitta en administratör
  • Process startad, genomförd och avslutad! Denna person startar i slutet av september på 50%, vi kommer att publicera namn och beskrivning när vi närmar oss (av respekt för denna person som ska avsluta där hen är).
 2. Tillse att en fotbollsutvecklare kommer på plats
  • Processen är startad och är i full gång med intervjuer. Målet är att denna person startar så fort som bara är möjligt.
 3. Ingela Persson – Styrelseledamot med personalansvar, tar en paus från styrelsearbetet och går in som en interimslösning på sportkontoret (anställd). Hennes roll blir att göra en analys av behovet och hur arbetsuppgifterna ska fördelas när alla ordinarie är på plats. Ingela är också den som ni kommer möta bakom tangenterna på kansli@jarlaif.se

Denna process startade minuterna efter det att Hung lämnade in sin avskedsansökan och detsamma för Cevdet. Som alla förstår så är det här en tung process för en styrelse att dra vid sidan av ordinarie jobb. Det blev därför en enkel och bra lösning att Ingela kunde gå in som en interimslösning då hon är mellan jobb just vid tillfället. Det gör att Victoria får den stöttning som hon behöver på sportkontoret i det dagliga arbetet och i kontakt med alla medlemmar.

Vi övriga i styrelsen jobbar parallellt med spelarutbildningsplan och ledarförsörjningsplan, sponsorer, avtal, klubbhus etc.

Hung efterlämnade ett första utkast till en spelarutbildningsplan som vi nu sitter och går igenom, ändrar utifrån språk, styrelsens strategier. Denna kommer att presenteras efter augusti månads styrelsemöte och på utbildningskvällen med Supercoach.

Ledarförsörjningsplanen, som ni som var med på ledardagen i januari, startade arbetet med har styrelsen fortsatt sammanställa, den kommer att fortsätta gnuggas på för att komma till avslut under hösten.

Styrelsen beslutade snabbt att lägga augusticamp på is 2024 då det inte finns resurser för att administrera, organisera och planera för detta i nuläget. Det här är otroligt tråkigt men vi mäktar helt enkelt inte med.

FIKAPAUS-kiosken öppnades under våren med allt vad det innebar av montering, transport, inredning, elarbeten, wifi, kyla/värme, bemanning! Alla behöver krypa innan man kan gå. Men vilket jobb alla vårdnadshavare och aktiva har gjort för att hålla kiosken öppen under tisdagar och helger! Några frågor har inkommit om varför man måste stå i kiosken då man betalar avgifter till klubben. En relevant fråga. Vi har under alla år (utom under bygget av nya klubbhuset och pandemin) haft en servering vid IP för att öka trivseln och gemenskapen runt Nacka IP i vår förening. Att under flera år haft servering i klubbhuset som nu ligger gömt bakom tältet har varit en utmaning i sig och nu fick vi äntligen möjlighet till en kioskvagn som är synlig för de som spelar på Nacka IP 2!

Alla intäkter till föreningen är oerhört viktiga. Vi gör allt vi kan för att hålla så låga träningsavgifter som möjligt då alla inte har en stor kassa att röra sig med. Våra huvudsakliga intäkter kommer från medlems och träningsavgifter och kommunala och statliga aktivitetsbidrag. Men serveringen är också en inkomstkälla som vi genom att kunna ha den synligare ger möjlighet att ha fortsatt så låga avgifter som vi kan. Alla inkomster går tillbaka till barn och ungdomsverksamheten!

Tillsammans är vi starka!

Framåt:

Ny administratör

Ny fotbollsutvecklare

Möte med kommunen om Järlahöjden och vårt klubbhus

110-årsjubileum!

Ledardag!

Stipendieutdelningar

Nackamästerskapen

Fortsätta det strategiska arbetet med kvalitetsklubb, spelarutbildningsplan och ledarförsörjningsplan

 

Som styrelse försöker vi i varje del tänka strategiskt, vad händer i nästa steg. Vi ger sedan uppdragen vidare till sportkontoret att driva igenom, implementera och utveckla.

 

Vi gör det i enlighet med årsmötets beslutade verksamhetsplan och vi kommer en bit på vägen hela tiden. 

 

Nu önskar vi alla en fantastisk, avkopplande sommar med mycket fotboll och annan idrott!! (Fotbollens EM-slutspel, OS, Paralympics på TV och alla cuper och läger). 

Tack för det här kvartalet!

 

Vill ni träffa styrelsen för att snacka, höra vad som är på G, ge feedback etc så finns alltid någon på plats i klubbhuset innan våra styrelsemöten. Så det är bara att komma förbi, datum ser ni i vår kalender och vi är på plats från kl 18.00. Annars är vi bara ett mejl bort styrelsen@jarlaif.se 

Ses i augusti!

 

Järla – Det självklara valet!

 

Ordförande Catharina med alla fantastiska ledamöter

Sebbe, Gunilla, Oliver, Jeremija, Sebastian, Tobbe, Samson och en pausande Ingela


Nyhetsarkiv
Ordförande informerar2022-06-23 16:33
Ordförande informerar2022-05-07 19:43
Mötesdatum 20222021-01-01 15:39
 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar