Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Information från ordförande och styrelse
2024-03-01 17:52

Vad har hänt sedan senast?

Styrelsen försöker att uppdatera er medlemmar med jämna mellanrum om vad vi jobbar med löpande. Så sedan senast har vi haft fullt upp med att:

 

-Vi fick Jultomten att besöka Ica Maxi och dela ut en liten uppskattning till våra ledare. Tack till alla ledare som tog svängen förbi och pratade lite med oss i styrelsen. 

-Vi har firat jul och inlett ett nytt år! Tänk vad fort det går!

-Vi har varit på frukostmöte på Nacka Kommun, här berättar kommunen Idrotts och fritidsnämnd om den enkät de kommer att skicka ut under kvartal 1 till föreningar för att ladda in i sin kapacitetsutredning.

-Vi har gått igenom anställningsprocess, med intervjuer och allt vad det innebär.

-Vi har skickat ut mejl till ca 100 politiker i Nacka kommun om situationen runt vårt klubbhus, men fåtal svar (läs mer nedan - info klubbhus)

-Vi har träffat Socialdemokraterna, oppositionen i vårt klubbhus, vilket var en effekt av kommunikationen i ovan punkt. 

-Vi har haft en stor härlig ledardag, fantastiska ledare som slöt upp på Djurönäsets konferens en hel söndag i januari! Här inleddes arbetet med vår kommande ledarförsörjningsplan, rekrytering, behålla, avsluta-perspektiv!

 

Nu då?

Hung är nu officiellt anställd efter att ha varit arvoderad föreningscoach sedan förra året. Hans roll är nu Fotbollsutvecklare/föreningscoach och honom kommer ni möta på sportkontoret men också ute på planerna där han är ledarnas bollplank, stöd och hjälp. 

Cevdet är den som vinterns anställningsprocess landade i och hans roll är föreningsutvecklare/föreningskonsulent. 

Hung och Cevdet kommer jobba tätt ihop med Victoria. 

 

Årsmötet står för dörren och det är mycket som ska förberedas inför det. Bokslut, verksamhetsberättelse, verksamhetsplan för kommande år. Vi hoppas att NI, föreningens medlemmar är så nyfikna på hur föreningen i sin helhet mår att ni anmäler er till årsmötet. "Jag vill inte riskera att bli vald" - om ingen blir vald så har vi ingen förening och det vore ju tråkigt. Tillsammans blir vi det självklara valet! Årsmötet är inte platsen där man riskerar att bli vald, det är platsen att få svar på eventuella frågor och få vara med och påverka framtiden! Vi ses där den 26 mars!

 

110 års-kalas och 10 års jubileum för DreamTeam. 6 juni kommer föreningen att fira att vi fyller 110 år och att vårt DreamTeam fyller 10 år! 

 

TACK för att du engagerar dig i Järla för barn, unga och vuxnas bästa fritid. Tillsammans gör vi det självklara valet!

 

Info klubbhuset

Klubbhuset - en historia i sig. Det nya klubbhuset stod färdigt till 100-årsjubileet 2014. Det gamla klubbhuset som blev utdömt stod på samma plats som nu och hade så gjort sedan 1957. Klubbhuset byggdes med hjälp av alla medlemmar och en då den drivande ordföranden (Rickard Waldenström). Lagtävling utfärdades om vilket lag som spikade, sågade och målade flest timmar. Fantastiskt engagemang och vilja att få en egen borg! Även om huset är svart så är det inte ett svartbygge... MEN det var idrottsmark och vi kunde inte få ett permanent bygglov då man väntade på en detaljplan för Järlahöjden. Vi fick ett tillfälligt bygglov. När det sedan skulle förnyas så var läget samma som tidigare och vi fick ytterligare ett tillfälligt bygglov. När detta andra närmade sig slutdatum sökte styrelsen ett nytt byggnadslov och inte heller den här gången blev det ett permanent sådant. 

Vårt tillfälliga bygglov går ut i januari 2026, och vad händer då? Detta står högt på styrelsens priolista och därav skickade vi mejl till kommunens politiker. För vi har hamnat i ett moment 22. Enligt regelverket så får man bara tre tillfälliga bygglov. Inga permanenta bygglov godkänns under tid när inriktningsbeslut och detaljplaneläggning sker. 

Inriktningsbeslut för Järlahöjden har pausats och har sagt startats under 2023, vi har dock inte hört något om detta än. När detta är gjort ska det malas i alla kvarnar och en detaljplan ska sedan äga laga kraft. 

Januari 2026 kommer detta inte vara i hamn än. Detta gör att vi hamnar just i moment 22. Inget nytt tillfälligt bygglov och inget permanent bygglov. 

Vi behöver därför jobba för hållbara lösningar och försöka hitta en väg framåt tillsammans med kommunen! Vårt påverkansarbete har startat! 

 

Vill DU vara med och driva det här arbetet? kontakta styrelsen@jarlaif.se  

Arbetet kan vara att kontakta politiker. Undersöka lösningar. Möta politiker och tjänstemän i kommunen. 

 

Järla IF FKs styrelse

Catharina, Sebbe, Peppis, Oliver, Gunilla & Frida

 


Nyhetsarkiv
Ordförande informerar2022-06-23 16:33
Ordförande informerar2022-05-07 19:43
Mötesdatum 20222021-01-01 15:39
 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar