Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.

Information från ordförande och styrelse
2023-09-08 08:39
Hej alla medlemmar!
6 månader sedan årsmötet, vad har hänt sedan dess? Vad gör styrelsen? Gör dom rätt saker? Är det rätt personer? Vi, styrelsen, tror säkert att det här är frågor som ni diskuterar ute på planerna när det saknas bollar i förrådet, när spelarnas matchtröjor är för små och att det inte är någon kund i serveringen när man har pass där.
 
Vad gör styrelsen? Vi jobbar utifrån den verksamhetsplan som alla deltagande medlemmar på årsmötet röstade igenom, för det är vårt uppdrag tillsammans med att verka för en hållbar ekonomi och föreningens bästa mellan årsmötena. Om du har missat information från årsmötena de senaste två åren så har vi en ansträngd situation pga tidigare förskingring och bokföringsbrott som efter revision från ekonomibyrå och ekobrottsmyndigheten lett till att vi har en skatteskuld på dryga 400.000,- kronor. Vi har under den här tiden vädjat till er alla att ha tålamod för att vi ska kunna på bästa möjliga sätt ta oss ur den här situationen och vi är på rätt väg. Vi behöver fortsatt ha tålamod.
 
Gör vi rätt saker? Vi jobbar utifrån den verksamhetsplan som ligger. Till detta har vi också jobbat på att få vårt sportkontor att fungera på bästa möjliga sätt och det har lett till att vi har en person som lämnat oss, Scott Swainston, från sin roll som sportsligt ansvarig. Vi har stärkt upp den administrativa sidan genom att anställa Victoria Björklund som även är föreningscoach och tränare för damlaget. Vi jobbar också för att hitta en lösning för att täcka upp för Emelie Seiden, som sedan 1 september är tjänstledig 50% då hon kommit in på en masterutbildning på GIH. Så många saker som inte finns med i vår vp och som kommer upp akut är också en av de saker vi jobbar med och som tar vår tid i anspråk. 
 
Är vi rätt personer för jobbet? Det bestämmer du som medlem genom att rösta på årsmötet. Vi som nu jobbar i styrelsen gör det helt på ideell tid, vi har ingen ersättning för att göra det och alla jobbar heltid och har familjer. Men alla brinner för Järla och för oss är det det självklara valet! Vi har i styrelsen; spelare, tidigare spelare, ledare blandat från olika delar i föreningen. Men vi har också vakanser.... Alla bidrar med det man kan och mäktar med utifrån sina möjligheter och förutsättningar.
 
Vad jobbar vi med nu? Sportkontor och material står högst upp på agendan, tillsammans med ekonomiska frågor. 
400 nya bollar köptes in under våren och det är nu brist på bollar.... vart tar dom vägen? Vi måste tillsammans ta ett solidariskt ansvar för allt vårt material. Tar man 10 bollar från förrådet så måste man lämna in 10 bollar igen, ingen annan kommer att ta in de bollar man själv plockar ut. Att "säkerställa" att man ska ha bollar och tar hem dom då förstörs hela tanken med ett solidariskt och gemensamt förråd vilket är oerhört synd.
Det är vi tillsammans som är föreningen och vi har ett gemensamt ansvar. 
Vi förbereder också den enkät som kommer att skickas ut under september till alla ledare och till alla aktiva/vårdnadshavare i vårt arbete med Kvalitetsklubb. Enkäten tar 8-10 minuter att fylla i, ju fler som gör det desto bättre nulägesbild får vi. Frågorna handlar om vår förening, våra spelare, våra ledare, våra resurser. Möjlighet till frisvar finns också för varje del om man vill skriva något extra.
 
Vill du vara med och jobba aktivt i någon av våra arbetsgrupper eller i styrelsen? För arbetsgrupp (sportgrupp och utbildningsgrupp) meddela sportkontoret, för styrelsearbete mejla gärna vår valberedning genom att mejla till: valberedning@jarlaif.se 
 
Under hösten hoppas vi att vi får träffa er på de diverse utbildningar och träffar som vi arrangerar och den viktiga ledardagen den 12 november hoppas vi att ni alla kommer och prioriterar. Vi kommer då att gå igenom svaren från klubbkollen-enkäterna och tillsammans se vad vi ska prioritera för område att jobba framåt med.
 
Vi, styrelsen, ser fram emot en härlig, fotbollstät och kreativ höst där vi tillsammans tar ytterligare steg framåt för att möjliggöra för fler att få spela fotboll och utvecklas som ledare. Tillsammans är vi Järla - det självklara valet!
 
hälsningar
Järlas styrelse genom Catharina - ordförande

Nyhetsarkiv
Ordförande informerar2022-06-23 16:33
Ordförande informerar2022-05-07 19:43
Mötesdatum 20222021-01-01 15:39
 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar