Bli medlem i Järla IF FK!
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järla IF Fotbollsklubb
Med Hjärta och Hjärna

Ledarakademi 2016
Fantastiskt härligt att redan i december 2015 kunna presentera datum i 2016 års ledarakademi!!!

14 mars kl 18.30  - Roland Nester, domare och sitter i förbundets domarkommitté Vi kommer att mangla 2016 års Sanktanregler!
Är du inte med så har du ingen rätt (det har man aldrig) att klaga på domaren under säsongen. MÅNGA nya regler till 2016 års Sanktan, första fri, underläge, utbytt spelare vid gult kort etc etc

19 mars kl 8.30-18 - C-diplom del 1
10 april kl 8.30-18 - C-diplom del 2

Fantastisk möjlighet att utveckla sitt ledarskap ytterligare!!! Anmälan sker till kansli@jarlaif.se

Ledarakademin 2015
Som förening erbjuder vi dig som är ledare i Järla en fantastisk möjlighet till vidareutbildning inom fotbollens förtrollande värld.
Inom Stockholmsfotbollen är vi den enda föreningen som erbjuder en egen ledarakademi, något som vi är väldigt stolta över och den är till för DIG!

Vi kommer endast ha träningstider bokade som är avsedda för ledarakademin. Spelarna får således precis som tidigare år ett välbehövligt träningsuppehåll. Passa gärna på att samla laget till teambuilding och andra aktiviteter istället för fotbollen.

En tid som kan ges till spelarsamtal, årsplanering.

2015 års ledarakademi är planerad utefter den utvärdering som NI som var med förra året var med och gjorde. Vad ville ni ha mer av, vad saknade ni, vad kunde vi skippa... Så VARSÅGODA till er alldeles egna LEDARAKADEMI!  BOKA IN NEDAN

4 november START med Träning för tränare - Gästtränare: Birger "Bigge" Jacobsson, Distriktslagstränare Stockholm
5 november Knäkontroll och rätt rörelsemönster (fys) för fotbollsspelare - Gästföreläsare: Nacka Sport och Rehab
FULLBOKAD : 7 november C1 (Stockholms Fotbollsförbund)

9 november HBTQ-frågor i förening - SISU
10 november Målvaktsträning 5 och 7-manna Gästtränare: Urban Helsing, målvaktsinstruktör StFF
11 november Målvaktsträning 9 och 11-manna Gästtränare: Rami Shabaan
12 november Snabbhetsträning för fotboll  Gästtränare: Ulrika By
14 november  2015 års LEDARDAG och Extra Årsmöte

16 november Träning för tränare - Gästtränare: Malwina Nilsson,
17 november - Optimera inomhusfotbollen, fotboll2000 - Gästtränare: Anna Laestadius Larsson
18 november - Att Leda barn, barns olika utvecklingsfaser / UR Idrottens himmel och helvete - Gästföreläsare: Ulrika Berg
19 november - FRAMFLYTTAD pga för få deltagare. Flyttad till 14 mars 2016!  Regelkunskap för ledare. När är bollen ute? Är spelare i offiside när...? - Gästföreläsare: Roland Nester
22 november - C2 (Stockholms Fotbollsförbund)

Veckokvällar ca 18-21
C-diplom ca 8.30-18
Ledardag ca 9.30-17.30

Exakta tider för specifik kväll meddelas i kallelse som mejlas ut veckan innan.

ANMÄL DIG GENOM ATT KLICKA HÄR
När du anmält dig får du en bekräftelse på att du anmält dig. Boka in datumet i din almanacka.
Järla har rätten att flytta eller ställa in utbildning om det blir för få deltagare. Anmälda personer får veta det i god tid i så fall.
Räkna ALLTID med att utbildningen blir av.

Avbokningsregler:
10 dagar innan kursdag - ingen påföljd
9-5 dagar innan kursdag - avbokningsavgift om 250,- kronor
4-0 dagar innan kursdag - avbokningsavgift om 500,- kronor
Avbokningsavgift faktureras dig direkt.

Anna Laestadius Larsson gästade Ledarakademin
Intresserade deltagare var på plats igår när det var dags för "Optimera inomhusfotbollen, Fotboll2000".
Igår fortsatte ledarakademin, då Anna Laestadius Larsson höll i utbildningen "Optimera inomhusfotbollen, Fotboll2000". Ett 10-tal ledare var på plats och inledde med en introduktion, innan de själva fick gästa bolhallen i närheten för att köra praktik.

Klipp från praktikpasset finns nu på vår youtube-kanal, ni kan se det här.


Träning för tränare vid Ledarakademin
Melwina Nilsson var på plats och höll i utbildningen vid Ledarakademin igår.
Igår var Melwina Nilsson på plats och höll i utbildningen "Träning för tränare". Ett teoripass följdes utav praktikpass ute på planen. Järla IF FK Media fick också möjlighet att prata med en utav deltagarna, Marwan Salman. Intervjun med Marwan kan ni läsa här.

Snabbhetsträning vid Ledarakademin
Ulrika By gästade Ledarakademin, och höll i utbildningen snabbhetsträning!
Ledarakademin fortsatte som vanligt igår, denna gång var det Ulrika By som gästade och höll i utbildningen snabbhetsträning. Passet inleddes med teori i konferensrummet följt utav praktik ute på planen där deltagarna fick prova på övningarna. Avslutningen genomfördes också den i konferensen, där deltagarna fick material att kunna arbeta vidare med, samt möjlighet att ställa frågor.
Rami Shaaban gästade Ledarakademin
Rami Shaaban var gästföreläsare vid målvaktsutbildningen för 9- och 11-manna som genomfördes igår.
Igår kväll stod målvaktsträning för 9- och 11-manna på schemat, Som gästföreläsare fanns Rami Shaaban på plats, före detta Premier League, Champions League och landslagsspelare. Teori varvades med praktikpass ute på planen. Med på kursen var bland annat Camilla Norström, intervjun med henne kan ni läsa här.


Målvaktsutbildning på Ledarakademin
Urban Helsing var på plats och höll i utbildningen för målvakter 5 och 7-manna.
Igår gästade Urban Helsing, instruktör på Stockholms Fotbollsförbund oss och höll i målvaktsutbildning för 5 och 7-manna. Utbildningen var uppskattad bland deltagarna, en utav deltagarna som var på plats var Vladimir Georgievski, ledare för P06. Intervjun med Vladimir kan du läsa här.


HBTQ-frågor i fokus på ledarakademin
Linus Berg och Christoffer Smitz från SISU Idrottsutbildarna gästade ledarakademin
Under måndagen så var Linus Berg och Christoffer Smitz från SISU Idrottsutbildarna på plats och föreläste om HBTQ-frågor ur ett idrottsperspektiv, och deras erfarenhet att komma ut som homosexuell i en traditionell och stereotyp miljö, som idrotten ofta är. Det var en mycket intresserad skara deltagare som tog del av Linus och Christoffers föreläsning. Efter intervjun så passade vi på att intervjua Rickard Wallentin, en utav deltagarna på föreläsningen. Intervjun kan du läsa här.Lyckad C1-utbildning!
Lördagen gick i fotbollens tecken då Stockholms Fotbollsförbund gästade Nacka IP och höll i C1-utbildning för våra ledare.
Under lördagen så genomförde Järla IF FK tillsammans med Stockholms Fotbollsförbund C1-utbildningen, en kurs som sedan en tid tillbaka varit fulltecknad! Det var en heldag i fotbollens tecken, där teori varvades med praktik ute på planen. Stockholms Fotbollsförbund höll i utbildningen och det var en engagerad tränargrupp på plats, där intressanta diskussioner varvades med glada skratt och svettiga pass ute på planen. Järla IF FK Media fick också möjlighet att ställa några frågor till P05 västs Jan Lundin som var en utav deltagarna. Intervjun med Janne kan ni läsa här.

Nästa utbildning är ikväll då SISU Idrottsutbildarna gästar klubbhuset och kommer hålla i "HBTQ-frågor i förening", det finns fortfarande platser kvar så tveka inte att anmäla er!
Ledarakademin fortsätter
Igår kväll fortsatte ledarakademin, då Nacka Sport&Rehab var på plats för att hålla i utbildningen "knäkontroll och rätt rörelsemönster". Teori följdes upp utav praktikpass ute på planen. Järla IF FK Media passade på att intervjua deltagaren Ola Conrad som var med på utbildningen, du kan läsa intervjun med Ola här.

Imorgon är det dags för C1-utbildningen, som sedan en tid tillbaka är fulltecknad. Vi ser fram emot en fullspäckad fotbollsdag på Nacka IP!


Ledarakademin 2015 är igång!
Birger Jakobsson instruerar vid ledarakademins första dag!
Igår kväll var Birger "Bigge" Jakobsson på plats och startade upp ledarakademin 2015, då utbildning "Träning för tränare" genomfördes. Målsättningen med denna utbildning från föreningens sida är att erbjuda våra tränare möjlighet att inspireras och hitta bollplank för att utveckla ledarnas egen träning. Ett 20-tal deltagare var på plats för teori följt utav praktikpass ute på Nacka IP. Det var en härlig dryg timme ute på planen med fart, massa löpningar, snack och svettattacker! Järla IF FK Media passade samtidigt på att intervjua Johanna Fredriksson, en utav deltagarna vid ledarakademins öppnande. Intervjun kan ni läsa här.

Imorgon fortsätter ledarakademin med knäkontroll och fys för att köra fotboll med just kontroll över knän och små muskler.


Citat från några av kvällens deltagare vad som var bäst:


"Nya impulser, vettiga samtal som skapar nya tankar"


"Glädjen! Fotboll är så kul."


"Diskussionen. Att få bekräftelse att man är på rätt väg och höra andras erfarenheter"


"Praktiken och erfarenheter från de andra ledarna. Ledarna borde egentligen träffas regelbundet och utbyta erfarenheter"

vår ledarakademi
Ovan ser ni en del bilder från vår första ledarakademi höst 2014!! Ett fantastiskt projekt där vi hann med massa otroligt bra och intressent föreläsningar och kurser och samlingar! Vi fortsätter 2015 med gasen i botten för att NI som ledare i Järla ska känna att ni ges dom bästa förutsättningarna att kunna leda era spelare till bra prestationer på och utanför planen.

2015 kommer ledarakademin handla om att fullfölja utbildningar inom förbundets utbildningsstege. Att ha utbildningar även för föräldrar och spelare. Att få fördjupad regelkunskap hos er ledare. Att ni som ledare helt enkelt ska få förutsättningar!

V45-47 är dedikerade åt er ledare och er fortbildning för 2015. Här är det alltså träningsfritt från fotbollen.

Har ni några önskemål tas dessa tacksamt emot naturligtvis, det är ju er akademi!

mejla till kansli@jarlaif.se 

Träning för Tränare med F15s förbundskapten Katarina Cancan Olsson
Måndagen den 17 november tog 16 ledare chansen att vara med på en tränarledd träning. Tränaren var ingen som helst utan F15s förbundskapten Katarina Cancan Olsson. Fantastiskt roligt att hon tog sig tid att en småkylig måndag kväll i duggregn komma till Nacka IP. 
Detta ett led i Järlas ledarakademi. Inbjudna ledare var 03 och äldre, detta för att Cancan skulle kunna göra en riktad träning.
Det var uppvärmingskvadrater, isolerade anfallsövningar, engelsk kvadrat, och bra och lärorika instruktioner. 


 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
Bingo Stockholm - Alla hallar