Senaste nytt om restriktioner gällande CORONA / Covid 19
SportAdmin använder Cookies för att förbättra din användarupplevelse. Genom att klicka på Jag Godkänner tillåter du detta. Här kan du läsa mer om cookies och hur SportAdmin använder dem.
Järla IF Fotbollsklubb
Med Hjärta och Hjärna

Ett ögonblick - med Camilla Norström

Igår genomfördes målvaktsutbildning för 9- och 11-manna, under ledning av Rami Shaaban. En utav deltagarna var Camilla Norström, ledare F03.


Varför var du med?

Därför jag behöver lära mig mycket mer om det här ämnet och ta chansen när vi har en supermålvakt här och då gäller det att vara med! En bra chans att vidareutbilda sig på ett område som jag behöver lära mig mer om helt enkelt.

 

Hur var det?

Jättebra, lärorikt, intressent och jag fick lära mig massor. Det var tankeväckande och Inspirerande.

Kul att se Rami in action på planen.

 

Tankeväckande på vilket sätt?

Man måste tänka på hur man ska utbilda sina målvakter och att det ska vara mer matchlika situationer i träning inte isolerade moment. Dom andra spelarna måste också lära sig mvspel och mv ska lära sig spela tillsammans med sina lagkamrater. Skönt att höra att man kan göra det ännu mer för sina målvakter.

 

Lärde du dig något?

Ja massor! Jag lärde mig en del om hur mv ska stå placerad och hur mv ska kommunicera med sina lagkamrater.

 

Ska du gå någon mer utbildningsdag under ledarkademin?

Absolut ska jag det. Ledardagen, träning för tränare, barns utvecklingsfaser.

Ett ögonblick - med Vladimir Georgievski
Igår var Urban Helsing från Stockholms Fotbollsförbund på plats och höll i utbildning för 5 och 7-manna. En utav deltagarna var Vladimir Georgievski, ledare för P06.

Varför var du med?

Behövde lära mig mer om målvaktsträning. Ingen dedikerad målvaktstränare i laget

 

Hur var det?

Det var jättebra. Många bra koordinationsövningar som man kan köra. Bra att få praktiska exempel som man känner att man kan använda.

 

Lärde du dig något?

Jättemycket! Det här var kanonbra. Kul att vara ute på planen!

 

Ska du gå någon mer utbildningsdag under ledarkademin?

Tar snabbhetsträningen på torsdag, ledardagen på lördag och nästa vecka är det Optimera inomhusfotbollen och c-diplom 2.


Ett ögonblick- med Rickard Wallentin

Ledarakademin dag 4 gästades av Linus Berg och Christoffer Smitz från SISU som talade om HBTQ inom idrottsrörelsen. Med på föreläsningen var Rickard Wallentin, 46, tränare för F04 sedan fyra år tillbaka.

 

Varför var du med på föreläsningen om HBTQ inom idrotten?

- Jag tycker att det är viktiga frågor som man kanske inte diskuterar så mycket i lagen. Jag följer dessa frågor sedan tidigare, tyckte att det var spännande att få höra det idrottsliga perspektivet.

 

Lärde du dig något?

- Ja, en hel del! Att få lyssna på några personer med egen erfarenhet om hur det är att vara homosexuell i ett lag och inte våga erkänna det och hur det var att komma ut. Jag fick ett helt nytt inifrån-perspektiv på dessa frågor.

 

Går du på några fler frågor under Ledarakademin?

- Självklart! Jag ska bland annat vara med på träning för tränare, snabbhetsträning och en föreläsning om spelarnas utvecklingsfaser.

 

Vad är det bästa med Ledarakademin?

- Man får nya perspektiv på det mesta av det man sysslar med som tränare och man får möjlighet prata med andra tränare och se hur de gör. Man får nya infallsvinklar!

Ett ögonblick - med Jan Lundin
Intervju med Jan Lundin, en utav deltagarna vid C1-utbildningen under helgens ledarakademi!
I helgen så genomförde Järla IF tillsammans med Stockholms Fotbollsförbund C1-utbildning för en stor skara Järla-ledare, En utav ledarna som var med var P05 västs Jan Lundin.

Varför var du med?

Jag tycker det är viktigt att hela tiden fylla på med ny och aktuell kunskap inom området, att tanka på med lite nya tips och trix och senaste rönen. Samtidigt så är det väldigt inspirerande och nyttigt att träffa andra tränarkollegor som jag inte träffar så ofta och få utbyta erfarenheter med dem. Det finns verkligen en härlig kraft och energi i vår tränarstab och väldigt mycket samlad erfarenhet, både på och utanför fotbollsplanen. 

     

Hur var det?

Jag hade en väldigt givande och rolig dag med flera aha-upplevelser och efterföljande träningsvärk…J Nu ser jag fram emot att få omsätta utbildningen i praktiken med våra härliga fotbollsspelare.


Lärde du dig något?

Absolut! Jag tycker utbildningen och instruktörerna från STFF håller hög kvalité. Jag fick med mig både nya tips och trix och ett bra material att jobba vidare med inför återstarten och nästa års säsongsplaning.   


Ska du gå på någon mer utbildningsdag under ledarakademin?

Förutom utbildningarna C1 och C2 så kommer jag att gå följande utbildningar:

12 november Snabbhetsträning för fotboll  Gästtränare: Ulrika By

18 november - Att Leda barn, barns olika utvecklingsfaser / UR Idrottens himmel och helvete - Gästföreläsare: Ulrika Berg

Tillsammans med mina tränarkollegor så har vi försökt att samordna det så att någon av oss i tränarstaben är med på de olika utbildningarna som erbjuds i årets upplaga av ledarakademin.Ett ögonblick - med Ola Conrad

Ledarakademin fortsatte igår då "Knäkontroll och rätt rörelsemönster"  stod på programmet, Ola Conrad var en utav deltagarna som var på plats.


Varför vare du med?

Dels för att jag känner lite bristande kunskap om hur knäkontroll kan/ska göras. Men, framför allt att få mer variation, kött på benen, gällande hur man kan förebygga skador.


Hur var det?

Bra, båda föreläsarna fulla av energi och det märktes tydligt att de kan fotboll och hur kroppen hos fotbollsspelare funkar, kan förebygga skador o även förbättra sin kapacitet som fotbollsspelare: genom att inte enögt bara se på stabilitet utan även på rörlighet. Man behöver båda delarna för att bli bäst.


Lärde du dig något?

Ja, se svar 3.


Ska du gå på någon mer utbildningsdag under ledarakademin?

 you bet

Ett ögonblick - med Johanna Fredriksson

Ledarakademin dag 1 gästades av Birger ”Bigge” Jacobsson som talade om spelarutbildning och därefter höll en träning för tränare. Med på premiärpasset var Johanna Fredriksson, 21, tränare för F04 sedan ett år tillbaka.


Varför var du med?

-  Jag vill utvecklas mer som tränare. Det är så bra att det här finns för oss.

Hur var det?

- Det var jättekul! Det är verkligen en bra grej att man utvecklar tränarna också så att man bättre kan utveckla tjejerna.

Lärde du dig nåt?

- Ja, absolut! Och det är bra att bli påmind om att man kanske ska skrika lite mindre, och låta spelarna få styra mer själva, och visa vad de kan.

Ska du gå på någon mer utbildningsdag under Ledarakademin?

- Ja, jag har anmält mig till det mesta. Det är ju mycket som är intressant och det bjuds på så många olika perspektiv.Text/Foto: Camilla Norström
 
Järlas Webshop
Stolta Sponsorer
https://www.svenskaspel.se/grasroten
Bingo Stockholm - Alla hallar