8. Murat Deveci (in 60’)
10. Sebastian Waldenström Soldati (in 60’)
12. Ale Jukic (in 46’)
17. Shahriyar Mumand

Omgång 7 i Division 3 Södra Svealand och för första gången det här året tillåts Järla IF att genomföra sin hemmamatch på Nacka IP. Äntligen! Motståndare den här gången: Enhörna IF.

Järla IF kommer till match med en vinst i bagaget och några ändringar i startelvan jämfört med matchen innan. Oliver är borta så Lamin får förtroendet att kliva ned ett steg till innermittfältet och Tolga kliver därmed in på anfall.

Enhörna IF gör sin andra säsong i division 3 och är ett stabilt lag med rutinerade spelare. Man har en medelålder som är betydligt högre än JIFs och än så länge har man presterat bra det här året. En fight mellan tvåan och trean som ligger på samma poäng. Enhörna IF har dock en match mindre spelad.

Matchen inleds med att EIF äger en hel del boll utan att egentligen skapa något särskilt. JIF ligger som vanligt rätt i sina positioner och gör det svårt för motståndarna att ta sig förbi. På en hörna i sjunde minuten når Tolga högst och får till en nick som sedan skarvas av Ollie in i mål. 1-0 till JIF och en bra start på den här matchen!

EIF fortsätter att rulla fram och tillbaka. Ut på kanterna och in i mitten. Farligt blir det vid ett enstaka tillfällen när motståndarna lyckas få in bollen mellan JIFs mittfält och backlinje. Annars står de vita emot det mesta EIF mäktas med.

Första halvlek slutar 1-0 till JIF och grabbarna på planen får en efterlängtad halvtidsvila. Det är varmt ute!

I paus pratas det om att vi måste växla upp och börja vinna första och andra bollarna samt minimera våra misstag. Det slarvas för mycket! Försvarsmässigt ser det bra ut men anfallsmässigt finns det en hel del att önska.

Andra halvlek startar och det visar sig ganska snabbt att vi inte följer det vi kom överens om i halvtidsvilan. EIF vinner i princip alla 50/50-dueller och äger mycket boll. JIF slarvar lite i sitt press-spel vilket ger motståndarna tid och yta att utnyttja.

I minut 51 får EIF ett inkast i höjd med JIFs straffområde. Ett långt inkast som skarvas vidare och träffar armen på Ollie som inte har en chans att reagera. Armen ligger intill kroppen och situationen är i princip helt ofarlig. Domaren väljer dock att sätta pipan till munnen och helt plötsligt står det 1-1 när EIF förvaltar straffen. Wallman är oerhört nära att göra en favorit i repris (tog en straff mot Älta IF) men den här gången når han inte hela vägen. Surt för JIF och det känns lite som att luften går ur oss, trots att det bara står 1-1 och det är 40 minuter kvar.

EIF tar över mer och mer i bollinnehav men man skapar inte direkt några farliga chanser. JIF kämpar på och tidvis får man till några fina kombinationer, främst på höger kanten. I minut 60 gör JIF 2-1 efter just en sådan kombination. Bollen går från backlinjen, via mittfältet och upp till Lamin på anfall, som vänder bort sin motståndare, och lägger in bollen vid bortre stolpen.

Mer energi till JIF men snöpligt nog så kvitterar EIF redan 9 minuter senare på en hörna som vi inte lyckas rensa undan. Luften går ur oss ytterligare medan EIF tågar på. I minut 89 tar sedan motståndarna ledningen efter ett inspel snett bakåt i straffområdet. Påpassligt dyker vänsterbacken i EIF upp och får alldeles ensam enkelt placera in bollen bakom Wallman. Hur det överhuvudtaget är möjligt går att diskutera men så där får det verkligen inte gå till.

JIF förlorar därmed matchen och inkasserar sin tredje förlust med ett facit på 4 – 0 – 3 på 7 spelade matcher. Frustration och irritation uppstår efter matchen men vi får bryta ihop och komma tillbaka starkare nu i helgen. Det är trots allt 13 omgångar kvar och oerhört många poäng att spela om.

Tack till Enhörna IF och lycka till i resten av serien!

Nu på lördag den 2/6 klockan 14.00 möter vi Tullinge Triangel Pojkar FK borta på Brantbrinks IP. Kom och stötta herrlaget!